Läntinen Tanssin Aluekeskus logo
Man Dancing Art version 2

Läntinen tanssin aluekeskus


Läntinen tanssin aluekeskus (LTA) on yksi seitsemästä tanssin aluekeskuksesta. Aluekeskustoiminnan keskeiset tavoitteet ovat sen käynnistämisestä lähtien olleet toimialan kehittäminen, tanssin saatavuuden ja saavutettavuuden alueellinen ja sosiaalinen edistäminen sekä tanssitaiteilijoiden työllisyyden parantaminen.

TAIDETREENIPANKKI – KOKO SUOMEN KATTAVA TREENI

Taidetreenipankki on suunnattu kaikille esittävän taiteen ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville. Taidetreenipankissa harjoittelu, työhyvinvointi ja ammattitaidon ylläpito on laadukasta, lähellä ja helposti saavutettavissa. Monipuolisesti eri sisältöjen parissa pääset kehittämään omaa ammattitaitoa ja kokeilemaan jotain täysin uutta! Tunnit ovat esittävän taiteen ammattilaisten tekemiä ja suunnittelemia sekä räätälöity juuri jäsenistömme ja muiden ammattilaisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Taidetreenipankki mahdollistaa harjoittelun myös loma-aikoina ja silloin, kun kontaktitunnille tuleminen ei muuten onnistu.

Taidetreenipankki on järjestetty Turku Dansart ry ja Tampereen TREenit! Ry:n yhteistyönä.

Turku Dansart ry


Turku Dansart ry edistää monipuolista, dynaamista ja eläväistä esittävien taiteiden kenttää Varsinais-Suomessa. Dansart tarjoaa esittävän taiteen ammattilaisille ammattitaitoa ylläpitäviä harjoittelumahdollisuuksia eri tanssitekniikoista sekä kehonhuollosta sekä mielenkiintoisia tiiviskursseja. Dansartin toiminnan tehtävä on esittävän taiteen ammattilaisten työhyvinvoinnin ylläpito ja parantaminen sekä ammatillisen kehittymisen tukeminen. Yhdistys perustettiin alun perin tanssin ammattilaisille (2000), mutta vuonna 2016 yhdistys on avannut toimintaansa kaikille esittävän taiteen ammattilaisille.

Tampereen TREenit! Ry


TREenit! Ry on perustettu vuonna 2013. Yhdistys ylläpitää ja kehittää pirkanmaalaisten esittävien taiteiden ammattilaisten ammattitaitoa ja taiteilijuutta. Yhdistyksen toiminta edistää tanssi-, sirkus-, teatteri- ja muiden esittävien taiteiden pysyvyyttä ja näkyvyyttä Pirkanmaalla. Yhdistyksen toiminta sisältää viikoittaisia tanssi- ja ilmaisutekniikkaan keskittyviä aamutunteja, yhteisöllisiä ja kaikille avoimia Aamukahvitansseja, työpajoja, joogaa, kuorotoimintaa sekä pidempikestoisen kesätyöpajan. Tunnit ovat kaikille avoimia. Yhdistys toteuttaa aktiivisesti kentän toiveita ja kuuntelee alueen ammattilaisten tarpeita.

Taidepankin opettajat


 • Jenna Teinilä
  Kuperkeikan, päälläseisonnan ja jonglööraamisen ABC
 • Hanna Kahrola
  Staattisen liikkeen harjoituksia
 • Taru Kallio
  Kehonhuolto
 • Emma Heinonen
  Nykytanssi lattiatekniikka
 • Mirva Honkanen
  Kehorytmiikka
 • Anna-Riina Virtanen
  Miimitekniikka
 • Samuli Emery
  Vogue Femme
 • Anki Lindström-Halkosaari
  Jazz-tanssi
 • Mikael Haavisto
  Laulu
Läntinen tanssin aluekeskus

Turku Dansart
TREenit Ry
Pirkanmaan Tanssi Keskus

Jenny ja Antti Wihurin Rahasto

Yhteistyössä: Läntinen tanssin aluekeskus ja Pirkanmaan Tanssin keskus.
Hanketta tukee: Jenny ja Antti Wihurin säätiö.

HEINÄKUUN TREENIPANKIN SISÄLTÖ

YKSI TREENIKOKONAISUUS

8€

Hintaan sisältyy yksi treenikokonaisuus joka sisältää useamman videon. Sinun täytyy kirjautua tai luoda katselutunnus ostosta varten.

Katseluoikeus on voimassa kaksi viikkoa ostotapahtumasta.

KAIKKI NELJÄ TREENIKOKONAISUUTTA

25€

Hintaan sisältyy neljä treenikokonaisuutta jotka sisältävät useamman videon. Sinun täytyy kirjautua tai luoda katselutunnus ostosta varten.

Katseluoikeus on voimassa yhden kuukauden ostotapahtumasta.

Maksupainikkeet sisällölle on nähtävissä vain kirjautuneille käyttäjille. Huomioithan että katselutunnus on henkilökohtainen. Olemme rajoittaneet käyttöä siten, että jos kirjaudut katselutunnuksella sivustolle uudelleen, edellinen kirjautuminen vanhenee. Voit kirjautua vuorokauden aikana kahdesta (2) eri IP-osoitteesta.

Tunnilla treenataan helpot keinot kuperkeikan ja päälläseisonnan tekemiseen kotikonstein! Pukeudu mukavasti, varaa lähelle jotain pehmoista alustaa, ei kuitenkaan liian pehmeää! Pään alle voit katsoa pienen tyynyn. Muista lämmitellä hyvin videon mukana ja ekstraakin, jos siltä tuntuu! Mukavia treenihetkiä!

Oletko aina halunnut oppia jonkkaamaan kolmella pallolla! Nyt se on tosi yksinkertaista ja helppoa! Tässä videossa näytetään helppo, kotikonstein tapahtuva jonglöörauspallojen pallojen valmistusohje ja helppo keino oppia nopeasti heittelemään kolmen pallon heitto! Mukavia harjoitteluja!

Jenna Teinilä on teatteritaustainen sirkusope, jolle jonglööraaminen oli ”pakollinen lisä” ennen kuin hän oppi helppoja ja näyttäviä keinoja oppia uusia jonglööraamistemppuja! Nyt kun pallojen heittely sujuu, voi välinettä vaihtaa haastavampaan!

Hanna Kahrolan harjoitukset pohjaavat taiteelliseen tutkimukseen jännittämisen ja vapauttamisen vuorottelusta sekä painovoiman myötäilystä ja vastustamisesta.

Tunti koostuu harjoituksista, joissa tarkastellaan liikkeen kautta paikallaanoloa ja paikallaanolon kautta liikettä. Kukin harjoitus on tehtäväpohjainen tutkimuksellinen liikeimprovisaatio ja yksi harjoitus kestää n. 10 min ajan. Opetusvideossa tarjotaan harjoitukseen musiikkiehdotus, ja opettaja tanssii itse videolla mukana, jolloin osallistuja saa kokemuksen yhdessä tanssimisesta, mutta kunkin harjoituksen voi myös tehdä halutessaan ohjeiden jälkeen itsenäisesti omaan musiikkiin tai hiljaisuudessa. Harjoitukset voi toteuttaa omasta liikepotentiaalista käsin ja saman tunnin voi toistaa useita kertoja sekä tehtäviä kehitellä halutessaan toiston kautta itse eteenpäin. Konsepti sopii erityisen hyvin pieneen tilaan ja esim. kotona toteutettavaksi.

Taru Kallion kehonhuoltotunnilla lainataan elementtejä mm. pilateksesta, joogasta, kehonpainoharjoittelusta, kuminauhatreeneistä ja pallohieronnasta.

Tunti koostuu viidestä eri osiosta, jotka voit toteuttaa peräkkäin yhtenä kokonaisena treeninä tai vaihtoehtoisesti omina lyhempinä osioinaan. Välineeksi tarvitset vastuskuminauhan sekä pallon. Pallon tulee olla noin nyrkin kokoinen, joustava, pehmeähkö ja kehonhuoltoon sopiva. Lisäksi mukana voi olla hieman napakampi nystyräpallo. Tunnin tavoitteena on vahvistaa ja huoltaa kehoa nimenomaan esittävien taiteiden tarpeiden mukaisesti, sekä toisaalta laajentaa omaa kehonhuollon työkalupakkia. Toivon mukaan tunnin sisällöstä tarttuu jotain mukaan lämmittely-, treeni- tai palautumisrutiineihin!

Emma Heinosen tunnilla harjoitellaan nykytanssin lattiatekniikkaa ja käsitellään sitä, miten lattiaa ja lattiatasossa liikkumista voi hyödyntää omassa liikkeessä ergonomisesti.

Harjoittelemme mm. spiraalin, vedon ja työnnön käyttämistä lattialta ylöspäin noustessa. Tunti on fyysinen ja tavoitteena on pyrkiä ketterään liikkeeseen. Tyylissä on vaikutteita Flying low -tekniikasta ja RelaxtoErupt harjoittelusta. Tunnin pystyy toteuttamaan pienemmässäkin tilassa.

ELOKUUN TREENIPANKIN SISÄLTÖ

YKSI TREENIKOKONAISUUS

8€

Hintaan sisältyy yksi treenikokonaisuus joka sisältää useamman videon. Sinun täytyy kirjautua tai luoda katselutunnus ostosta varten.

Katseluoikeus on voimassa kaksi viikkoa ostotapahtumasta.

KAIKKI VIISI TREENIKOKONAISUUTTA

25€

Hintaan sisältyy viisi treenikokonaisuutta jotka sisältävät useamman videon. Sinun täytyy kirjautua tai luoda katselutunnus ostosta varten.

Katseluoikeus on voimassa yhden kuukauden ostotapahtumasta.

Maksupainikkeet sisällölle on nähtävissä vain kirjautuneille käyttäjille. Huomioithan että katselutunnus on henkilökohtainen. Olemme rajoittaneet käyttöä siten, että jos kirjaudut katselutunnuksella sivustolle uudelleen, edellinen kirjautuminen vanhenee. Voit kirjautua vuorokauden aikana kahdesta (2) eri IP-osoitteesta.

Tervetuloa tutustumaan ruotsalaisen miimitekniikan saloihin!

Lämmittelyn jälkeen tunnilla kokeillaan fixed point -treeniä, harjoitellaan miimikävelyn perusteita ja lopuksi tehdään yksinkertaisia näyttämöllisiä harjoitteita perinteisen Luo, tunne, toimi -kaavan mukaisesti.

Tunnin tarkoituksena on esittää eri tilanteita, joissa ruotsalaista miimitekniikkaa voi käyttää tarinallisessa fyysisessä ilmaisussa, kuten tanssiteoksissa, tanssiteatteriteoksissa tai esityksissä, jotka nojaavat fyysiseen teatteriin ilmaisumuotona.

Anna-Riina Virtanen on Strasberg-tekniikkaa harjoittava näyttelijä, jonka erikoisalaa on fyysisen teatterin ja tanssiteatterin ohjaaminen.n ilmaisumuotona.

Mikael Haaviston laulutunnilla käydään laulamisen perusteita läpi.

Hengitystekniikan, lauluasennon ja äänenavaukseen nojaavien lauluharjoitteiden perusteet käydään läpi niin, että mukana laulamalla on helppoa harjoitella laulamista. Harjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmille laulajille.

Yhdessä videon kanssa harjoittelemalla pääset aloittamaan itsesi kehittämisen laulajana!

Jos olet joskus taputtanut tai tömistellyt, olet tuottanut kehorytmejä. Kehorytmiikka on oiva työkalu tanssijoille, sillä se voi auttaa hahmottamaan esimerkiksi musiikin laskuja ja tuo mukavaa vaihtelua perustanssitekniikan opetteluun, mutta myös muut esittävän taiteen ammattilaiset voivat hyötyä kehorytmisistä välineistä omassa työssään. Sen lisäksi kehorytmiikka on todella hauskaa!

Mirva Honkasen kehorytmiikkatunnilla opetellaan tuottamaan erilaisia rytmikuvioita omalla keholla.

Tunnilla tutustutaan mm. tasa- ja kolmijakoiseen rytmiin, polyrytmiikkaan ja yhdistellään opeteltuja rytmejä pitkäksi sarjaksi. Kaikki harjoitteet voi tehdä pienessäkin tilassa, eikä aiempaa kokemusta kehorytmiikasta vaadita!

Tunti on suunniteltu yksin tehtäväksi, mutta katsoja saa myös vinkkejä, kuinka hyödyntää kehorytmiikkaa ryhmätilanteissa, sillä kehorytmiikka on parhaimmillaan yhdessä tehtynä.

Anki Lindström-Halkosaaren jazz-tanssitunnin alkupuoli koostuu lämmittely- ja tekniikka osuudesta, jonka jälkeen tanssimme lyhyitä koreografisempia sarjoja hyvällä fiiliksellä. Askelten lisäksi ilmaisu ja tarinankerronta ovat keskeisiä asioita tunnilla. Sarjoissa kautta tunnin musikaalimaailman tuntua.

Anki on valmistunut Turun Taideakatemiasta tanssinopettajaksi vuonna 2005. Jazztanssin opettajana Anki on monipuolinen. Hän kunnioittaa lajin perinteikkyyttä mutta tuo tunneille myös ripauksen nykypäivän suuntauksia sekä showmaista pilkettä.

Voguing on New Yorkin Ballroom-kulttuurissa syntynyt tanssien kirjo. Muotimaailman estetiikasta inspiroitunut Voguing on lähtöisin Harlemin mustien ja latinoiden LGBTQ-yhteisöstä ja kehollisuudesta ja on sittemmin levinnyt maailmanlaajuiseksi.

Vogue Femme on Voguingin alalajeista tuorein, 90-luvun alusta alkaen transnaisten kehittämä tanssi, johon kuuluu viisi peruselementtiä: catwalk, duckwalk, hands performance, floor performance sekä spins & dips. Vogue Femme syntyi klassisen feminiinisyyden äärimmäisestä korostamisesta ja onkin Voguen alalajeista kaikkein sensuellein ja viettelevin.

Tällä tunnilla paneudutaan perusteellisesti jokaiseen Vogue Femmen viiteen peruselementtiin sekä niiden variaatioihin ja merkityksiin. Tunnin lopuksi nämä elementit yhdistyvät saumattomasti koreografiaksi. Tunti sopii yli 12-vuotiaille queer-estetiikasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille.

MAKSUTON SISÄLTÖ

[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLAUfw5-A7aNcymzacm_z43_4CQl00XPtY&v=xwBzzLqwvgE&layout=gallery[/embedyt]
[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLAUfw5-A7aNdbMsMDQddmFcBzDXxpyYNw&v=gMZQUhIg2pE&layout=gallery[/embedyt]
[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLAUfw5-A7aNdNLQ0Y8nlkvDA-P4mJIxc1&v=FUeHts5iuAc&layout=gallery[/embedyt]

Tilaa uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset koskien Art Online palvelua.